Yleinen

6 vinkkiä opiskelun ja äitiysloman yhdistämiseen

Jos jostain niin tästä mulla on kokemusta. Olen opiskellut yhden sairaanhoitaja tutkinnon käytännössä lasten kanssa kotona ollessa. Pääsin kouluun kun toinen lapsemme oli 9kk, äitiysloma oli juuri loppunut enkä voinut jäädä poissaolevaksi. En uskonut että pääsen ensimmäisellä hakukerralla sisälle ja hainkin tuolloin lähinnä nähdäkseni minkälaiset pääsykokeet on. Onneksi saimme asiat järjestettyä niin että pääsin aloittamaan koulun.

Tulin uudestaan raskaaksi ja Santeri kulkikin koulussa mukana, meillä oli luokalla kolme aika samanikäistä vauvaa ja kaikki olivat välillä sielä tunneilla mukana. Ja viimeiset harjoittelut suoritinkin Konsta masussa ❤️

3 vuotta ja 4 kuukautta siihen meni
Opiskelu toverit 😍

Monimuoto, tämä on ehkä kaikista tärkein. Itse en olisi onnistunut opiskelemaan äitiyslomilla, jos en olisi ollut monimuotoryhmässä.

Isyyslomat, hyödyntäkää ne! Isä saa pitää 6-9 viikkoa isyysvapaata sen jälkeen kun vanhempainrahakausi on loppunut, itse tein harjoitteluita Juhan isyysvapailla.

Käytännön harjoittelutunneille ei vauvaa tietenkään voinut ottaa mukaan.

Tukiverkosto, jos sellainen on hyödyntäkää myös sitä. Meillä lasten mummo hoiti heitä paljon, enkä varmasti olisi myöskään ilman häntä valmistunut määräajassa.

Päiväkoti, jos on isompia lapsia, se on enemmän kuin ok laittaa heidät päiväkotiin. On eri asia opiskella vauvan kuin vauvan ja taaperon/pikku lasten kanssa.

Ota aikaa opiskelulle, tämä oli mulle hankalaa. Ihan hyvin voit ottaa ja lähteä muutamaksi tunniksi vaikka kirjastoon tekemään koulutehtäviä. Itse tein kaiken pääasiassa iltaisin, lasten mentyä nukkumaan. Jälkikäteen ajateltuna en ymmärrä miksi en useammin ottanut aikaa sille, koska mahdollisuus kyllä olisi ollut.

Ota rennosti, kaikessa ei kannata asettaa itselle älyttömiä tavoitteita ja vitosia ei joka aineesta tarvitse saada. Ja ihan hyvin voit jäädä koulusta poissaolevaksi ja nauttia äitiyslomasta. Ei kannata ottaa liikaa paineita, kyllä ne kaikki hommat odottavat tekijäänsä.

Seuraathan meidän menoa myös instassa 😘

Leave a Reply