Yleinen

8kk vauvan rytmi

Meillä on tällä hetkellä minusta tosi kiva päivärytmi. Tiedostan sen että vauva vuotena kaikki voi muuttua päälaelleen ihan yhdessä päivässä (tai yössä), joten nautin nyt tästä kun kaikki menee jouhevasti. Yöt paranivat huomattavasti jokin aika sitten, mutta nyt viimeisen viikon Konsta on taas tykännyt kukkua aamuyöstä muutaman tunnin. Tuommoinen pidempi hereillä olo on tosi raskasta, koita siinä nukuttaa iloista konttausasennossa hytkyvää ja päristelevää vauvaa.

Konsta herää aamulla yleensä seitsemän maissa, omaan makuun aivan liian aikaisin. En ole vieläkään näinä melkein kahdeksan äitiysvuoden aikana oppinut aamu ihmiseksi, vaikka aikaisin on jo monta vuotta joutunut heräämään. Konsta nukkuu vieressä ja tykkää kölliä viekussa, siinä saa kivasti lisäaikaa nousemiseen. Muistan Siljan olleen vauvana semmoinen kun heräsi (yleensä 5-6 välillä) niin se oli noustava heti tai neiti laittoi sellaisen metelin pystyyn, ei auttanut tissit tai lelut siinä kohtaa. Usein Santeri tulee myös meidän sänkyyn ja köllitään hetki yhdessä ja noustaan aamupalan laittoon yleensä 7.30-8 maissa.

Konsta rakastaa ruokaa, syö aamulla ison satsin tavallista kaurapuuroa marjoilla/hedelmäsoseella. Vähän viikon päivästä riippuen leikitään aamupäivä sisällä tai lähdetään ulos heti aamusta, jos Kasperilla hoitopäivä joka alkaa klo 8.30. Konsta nukahtaa ensimmäisille unille yleensä 9.30-10 maissa ja nukkuu 2-3 tuntia vaunuissa. Päikkäreiden jälkeen päästään taas herran lempipuuhaan eli syömiseen, annan maitoa heti herättyään ja lounaan syö heräämisestä riippuen 12-13 aikoihin, joka pääsääntöisesti on jotain sormiruokaa.

Lounaan jälkeen touhutaan lattialla jossa Konsta viihtyy tosi hyvin. Leikkimatto on laitettu jo pois liikkeelle lähdön jälkeen. Hakeutuu selkeästi muiden leikkien keskelle, jos joku lattialla jotain touhuaa niin 100 varmasti sieltä löytyy myös Konsta. Ja hän ei aina sisaruksista se kaikkein toivotuin leikkikaveri ole, mutta ihanasti kaikki ottavat Konstan huomioon ❤️ Joskus kun olemme kahdestaan kotona, Konsta selkeästi katseella etsii sisaruksiaan, on niin tottunut elämään ympärillä. Välipalaa meillä ei usein kukaan syö, mutta Konstan kasvun vuoksi hänelle sitä myös tarjoan. Maidon lisäksi saa banaania, talk-muroja/naksuja tms. Toisille unille käy 14-15 aikaan ja nukkuu 1-2h. Ja unien jälkeen syödään taas, sormiruokaa tämä päivän toinenkin pääateria pääsääntöisesti on.

❤️❤️❤️

Illasta leikitään ja usein ulkoillaan niin että Konsta on vaunuissa hereillä. Nukkuu vielä kopassa mutta ratasosa meillä käytössä jo näihin ulkoiluihin kun on hereillä, viihtyy siinä tosi kivasti katsellessa muiden touhuja. Iltahommiin aletaan yleensä seiskan maissa, syödään puuro ja muutaman kerran viikossa Konsta käy suihkussa.

Nukkumaan mennään 19.30-21 välillä ja nukutan Konstan omaan sänkyyn. Nukuttaminen ja nukahtaminen välillä kestää, annan maitoa meidän sängyssä ja laulan unilaulun, siirrän hereillä omaan sänkyyn ja joudun silittelemään välillä aika kauankin ennen kuin nukahtaa. Illalla huomaa että jos päikkärit ovat venähtäneet ei uni tule millään ja illat venyy. Konstan pitää valvoa sen 4 tuntia ennen yöunia tai huomaan että nukahtaminen on todella hankalaa ja kestää. Havahtuu iltaisin unisyklien välissä, usein riittää tutin laitto ja pieni paijaus. Otan viereen kun menen itse nukkumaan jos havahtuu tai sitten seuraavan herätyksen yhteydessä, nukutaan paremmin kun Konsta on viekussa eikä minulla ole mikään kiire häntä saada omaan sänkyyn koko yöksi. Konsta rakastaa läheisyyttä ja usein ihan painautuu vasten.
Tälläinen on meidän päivärytmi nyt 8 kuukauden iässä. Hullua että 2/3 osaa vauvavuodesta jo takanapäin, miksi se aika juoksee 😭

Leave a Reply