Yleinen

Kun vauva sairastaa

Rakas pieni ❤️

Konsta on ollut kipeänä tämän viikon, se on niin kokonaisvaltaista kun pieni vauva sairastaa. Hän ei tietenkään ymmärrä miksi tuntuu kurjalta tai miksi johonkin sattuu. Kuume on ollut tosi korkea ja laskenut aika nihkeästi lääkkeillä. Päätin eilen käyttää lääkärissä lähinnä juuri tuon hankalan kuumeen vuoksi. Yleisvointi on ollut kokoajan suht hyvä, toki hän on väsyneempi ja epätyytyväisempi kuin normaalisti mutta ymmärtäähän tuon kun niin kurja olo. 

Lääkäriä odotellessa Konstan vointi muuttui tosi paljon huonommaksi. Me selvittiin säikähdyksellä, aika isolla sellaisella jos äidiltä kysytään. Kun sylissäsi on vauva joka ei reagoi juuri mihinkään ja näyttää todella huonovointiselta se säikäyttää toden teolla. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja kotona ollaan, korvatulehdus sieltä hoidettavana löytyi ja siihen nyt syödään antibioottia. Juuri taisin viime viikolla hehkuttaa että eipä ole Konsta niitä korvatulehduksia juuri sairastellut, pitää nyt toivoa että tämä on vain yksittäinen eikä minkään kierteen alku. 

Täytyy taas todeta että onneksi käytiin lääkärissä. Miten sitä liian usein miettiikin että ei kai mene ”turhaan” näytille. Vaikka näin pienten tai lasten ylipäätänsä kohdalla käy vaikka sitten mielummin turhaan kuin ei ollenkaan.

Tänään pieni mies on ollut jo hieman virkeämpi, kuume kyllä nousi yli 39 tänäänkin, mutta laski hyvin lääkkeellä. Jospa se antibioottikin tuosta alkaisi pian puremaan ja saadaan Konsta kuntoon. Tiistaina olisi ollut se kasvukontrolliaika joka nyt tietysti jouduttiin siirtämään, uusi aika on ensiviikon torstaina, toivottavasti sinne päästään. 

Kasperi aloitti muuten tällä viikolla päiväkodin kolmen viikon tauon jälkeen ja on ollut niin onnellinen poika kun päässyt touhuamaan kavereiden kanssa. Taas vahvistui se että aion kyllä pitää Kasperin hoidossa vaikka kotihoidontuen kuntalisä sillä menetetäänkin. Voisin toki hakea hänelle kerhopaikkaa, mutta tuntuisi hieman epäreilulta repiä pois omasta päiväkotiryhmästä jossa on kaikki kaverit ja tutut aikuiset. Kasperin ryhmä on vielä aivan ihana pieni 12 lapsen ryhmä jossa kaikki on -16 syntyneitä, eli he menevät samaan aikaan eskariin ja siitä kouluun. Minusta ihana ajatus että tuossa ryhmässä saattaa olla Kasperinkin tulevia loppuelämän ystäviä. Itse olen muuttanut niin usein lapsuudessani että pysyvyyttä ei ole kavereissakaan ollut ja sen jos jonkun haluan tarjota omille lapsilleni. 

Nyt mä menen nukkumaan. Viimeyönä ei juuri tullut uni silmään, vahtasin pääasiassa Konstan hengitystä. 

❤️❤️

Leave a Reply