Yleinen

Lapsellani on borrelioosi

”Borrelioosiin sairastuu suomessa n.6000 ihmistä ja heistä 50-80% ovat oireisia. Oireina ovat punainen 2-3cm läpimittainen ihottuma joka leviää ja saattaa muuttua rengasmaiseksi. Borrelioosia levittävät sekä nymfit että aikuiset punkit, nymfit ovat todella pieniä 1-2mm läpimitaltaan ja niitä on erittäin vaikea huomata.” Lähde: Terveyskirjasto, Borrelioosi

Meidän lapsi sairastui borrelioosiin. Haluan kirjoittaa aiheesta siksi, että tieto leviäisi tästä taudista ja kaikki ymmärtäisi että aina sitä punkkia ei nää, vaan ihomuutos voi olla ainoa oire. Me emme punkkia nähneet, lapsi on ilmeisesti sen itse raapinut irti. Sääreen ilmestyi punainen ihottuma, luulimme sitä paarman puremaksi, se alkoi kasvamaan ja seuraavana päivänä siinä olikin jo selkeä rinkula. Veimme lääkäriin, diagnoosina borrelioosi ja kolmen viikon antibioottikuuri. Paska.

Teemme lapsille punkkitarkastuksia, en ymmärrä miten tuo on tossa paikassa voinut jäädä huomaamatta. Punkki on varmasti ollut aivan super pieni. Tottakai sitä syyttää itseään, kyllä minun pitäisi lapsestani punkki huomata ja poistaa se mahdollisimman nopeasti. Borrelioosihan ei tartu jos punkki on ihossa alle 24 tuntia. Että hyvällä ja tarkalla tarkastuksella tuon voi välttää tai ainakin minimoida riskit saada se.

Tässä ihottuma on jo muuttunut paljon ja lääke mennyt.

No vahinko on meillä jo sattunut ja turha alkaa ketään syyttelemään. Tästä edespäin ollaan entistä tarkempia ja toivotaan ettei tule mitään jälki ongelmia. Lapsilla tuo onneks paranee hyvin, etenkin kun antibiootti aloitetaan mahdollisimman pian.

Pakko kyllä sanoen että ei oo näistä kaikista neliapiloista täysin ollut hyötyä 🙄😅

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.