Yleinen

Lapset ja some

Tämä aihe on mietityttänyt minua jo pidempään. Olen päivittänyt aina meidän lasten kuvia yksityiselle Instagram tililleni, enkä ole kokenut sitä mitenkään epämiellyttävänä. Mutta nyt kun kirjoitan julkista blogia, jossa on koko ajan enemmän ja enemmän lukijoita (kiitos siitä teille 🙏) ja julkinen instagram, täytyy tätä asiaa miettiä uudestaan. En olisi uskonut kun ensimmäisen postauksen kirjoitin, että tätä lukevat jo tässä vaiheessa niin monet ihan tuntemattomatkin ihmiset.

Tein päätöksen etten juurikaan enää laita kahdesta isommasta lapsesta kasvokuvia, en aio olla ehdoton mutta pääasiassa näin. Kysyn heiltä muutenkin aina voiko jonkun kuvan laittaa, mutta nyt vähennän niitä entisestään. Paljonhan tämä toki pyöriikin vauva juttujen ympärillä ja Konstasta luonnollisesti tulee eniten kuvia ja juttua. Ja ne meinaan kyllä pitää ihan ennallaan vielä. Meidän kolmevuotiaastakin varmaan tulee jonkun verran kuvia ja juttua vielä.

En halua että esikoisen kukaan kaveri törmää hänen kuviin netissä. Lapset ovat nykyään niin kovin julmia toisilleen. Mitään tälläistä ei ole tapahtunut, enkä usko että tapahtuu mutta jatkossa haluan toimia näin. Ulkopuolisia ihmisiä en ”pelkää” tai sitä että kuvia käytettäisiin väärin. Vaikka sekin toki on mahdollista, niin kuin moni muukin asia tässä maailmassa.

Mietin lähteekö jutuista ns.sielu jos ei ole kasvokuvia, mutta en usko. He saavat sitten itse tulevaisuudessa päättää mitä haluavat laittaa someen ja mitä ei.
En haluaisi että esikoisella olisi esimerkiksi omaa instagramia vielä vuosiin, niin tuntuu hieman hassulta että itse laittaisin kuvia hänestä kaikkien nähtäväksi.

Millaisia ajatuksia tämä sinussa herättää?

Nähdään myös instassa 😘

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.