Yleinen

Lapsiperheen retkeilyvinkit: Raaseporin linna

Ajattelin kirjoitella kesällä retkivinkkejä teille. Käydään paljon kaikissa ihanissa paikoissa lasten kanssa ja uskon, että monet vanhemmat itseni lisäksi miettivät, mitkä kohteet olisivat kivoja lasten kanssa.

Me vietimme äitienpäivä viikonloppua mökillä Snappertunassa. Sielä melko lähellä sijaitsee Raaseporin linna, jossa ollaankin käyty monesti lasten kanssa. Hieno keskiaikainen linna on hyvä päiväretkikohde lapsiperheille. Meidän lapset ainakin viihtyvät linnaa ihmetellessä ja kapeat kiviportaat sekä ”tyrmät” ja pienet ikkunat kiinnostavat kovasti. Olemme käyneet linnassa ihan itsenäisesti, mutta kesäisin järjestetään myös opastettuja kierroksia. Voisin kuvitella että sellaisesta saisi enemmän irti hieman vanhempien lasten kanssa. Lisäksi linnalla järjestetään erilaisia tapahtumia ja sielä toimii myös ruotsinkielinen teatteri, jossa on tänä vuonna Peter Pan näytelmä.

Linnan luona on paljon nurmialuetta, sielä onkin kiva viettää piknikkiä ja syödä omia eväitä. Alueelta löytyy myös kahvila-ravintola jos ei satu olemaan evästä mukana.
Me jäimme tällä kertaa Konstan kanssa kävelylle, vaunujen kanssa linna on hieman hankala ja Konstalla oli päikkäriaika juuri. Mutta se ei haitannut, koska linnan ympäristö on aivan ihana ja sielä viihtyisi kävelyllä pidempäänkin.

Linnaan pääsee ilmaiseksi kaikki alle kouluikäiset lapset, vanhemmilta lapsilta 3€ ja aikuisilta 7€. Museokortti käy myös täällä 😊

Pienen matkan päässä linnalta löytyy myös Tammisaari joka on aivan ihana kesäkaupunki. Sieltä löytyy mahtava leikkipuisto lapsille sekä paljon ihania ravintoloita ja kahviloita. Siitä kirjoitan varmasti vielä tänä kesänä 😍

Leave a Reply