Yleinen

Meidän vauva 8kk

Kahdeksan kuukautta! Meidän pienen pieni Konsta on jo niin iso mutta samalla kovin pieni. Tajusin tässä tänään kuukausi kuvia ottaessani, että ei ole enää kuin neljät kuvat otettavana, niin kovin haikeaa. Mitä todennäköisimmin meille ei enää vauvoja Konstan jälkeen tule ja se tekee kaikesta vielä jotenkin tuplasti haikeampaa. Ihanaa on nauttia tuon pienen seurasta päivittäin ja nähdä miten hän oppii ja kehittyy kokoajan valtavasti. Konsta on kaikkien kaveri, ei juuri ujostele ketään, mutta äiti on silti paras. Ainoat ketä Konsta on vierastanut on ystäväni kissat.

Mitäs kaikkea se 8 kuukauden ikäinen on sitten jo oppinut tähän ikään mennessä?
Konsta osaa ryömiä, kääntyy molemmin päin, istuu syöttötuolissa jo tukevasti, lattiallakin pieniä hetkiä ja uusimpana konttausasennossa on kiva hengailla. Hän on todella iloinen ja valloittavasta hymystä ja naurusta saammekin nauttia päivittäin. Konsta kiljuu, jokeltelee ja päristelee kovasti. Kaiken kaikkiaan ihan mahtava pakkaus ❤️ Yötkin menevät nykyään huomattavasti paremmin. Konstalla ei juuri koskaan ole ”huonoa” päivää vaa hän on oikein aurinkoinen, jos kiukuttaa niin siihen on usein jokin selvä syy ja se kun hoidetaan kuntoon on elämä taas ihanaa.

8kk mitat 7,4kg ja 65cm ❤️

Monet varmaan tietävätkin että meillä on ollut hieman huolta Konstan pituuskasvusta. Tai ei ehkä niin hiemankaan, olen itse ollut kovin huolissani ja stressaantunut tästä. Pituuskasvu näytti ihan pysähtyneen ja sitä kerkesi jo miettimään kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja omassa päässään. Olemme nyt käyneet Jorvissa lasten endokrinologilla ja hän poissulki ainakin sellaiset ”vakavammat” jutut. Ei ole mitään akuuttia sairautta eikä lyhytkasvuisuutta. Konstan istumamitta menee kauniisti keskikäyrällä eikä ulkoisesti ole mitään piirteitä jotka viittaisivat mihinkään syndroomaan. Suunnitelma on nyt sellainen, että kasvua seurataan kahden kuukauden välein ja 1 vuotiaana menemme uudestaan Jorviin lääkärin luo. Jos Konsta kasvaa tasaisesti tuolla käyrällä missä nyt on, niin 3-4 vuotiaana aletaan sitten tutkimaan hormonipuutosta ja mahdollisesti hormonihoito on edessä. Mutta nyt me uskomme ja toivomme että Konsta kasvaa, omaa tahtiaan mutta pääasia että pituutta tulee lisää.
Tällä hetkellä Konstan diagnoosi on symmetrinen kasvuhäiriö. Häiriö kuulostaa aina vähän huolestuttavalta, mutta meillä on mahtava neuvolajärjestelmä ja tällainenkin huomattiin ja voidaan hoitaa.

En malta odottaa millainen mahtava veijari meidän pojasta kasvaa, hän sopii kyllä kuin nenä päähän meidän sisarus katraaseen. Tulevien kuukausien aikana todennäköisesti motorisesti kehittyy paljon ja tulee konttaus sekä seisominen kuvioihin. Meillä on muut lapset kehittyneet motorisesti todella aikaisin ja he ovat seisseet ja kävelleet tukea vasten jo 6-7kk iässä. Olen kyllä salaa hieman iloinenkin ettei Konsta ihan yhtä aikaisin ole oppinut, siinä saa olla niin varuillaan ja vahtimassa kokoajan. Kaikki onneksi oppivat omaan tahtiinsa.

Mutta tällainen on meidän ihana kahdeksan kuukauden ikäinen Konsta ❤️

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.