Yleinen

Melkein yksivuotiaan imetys

Ajattelin kirjoittaa meidän imetystaipaleesta ja millaista on imettää melkein yksivuotiasta.
Konstahan siis täyttää reilu kk päästä yksi ja imetys sujuu pääasiassa hyvin. Imetän vauvantahtisesti edelleen ja rinnalla olo vaihteleekin kovasti päivästä riippuen. Täysimetin puolivuotta ja sen jälkeen muiden ruokien ohessa saanut rintamaitoa. Pulloa on saanut muutaman kerran, kun itse olen ollut pois, ei oikein sitä edes huoli. Nykyään jos olen töissä tai muuten pois kotoa Konsta juo pääasiassa vettä ja saa maitoa sitten kun tulen kotiin.

Tästä kaikki alkoi ❤️😭

Imetyksen haasteet

Kahdeksan kuukauden iässä meillä tuli pieniä haasteita imetykseen, oikeastaan ekaa kertaa koko vauva vuoden aikana. Konsta ei millään malttanut syödä päivällä ja yöt olisi vain hengaillut rinnalla. Päivällä imetys oli sellaista, että puoli väkisin tarjosin rintaa, Konsta otti muutaman huikan ja käänsi pään pois. Rinnat tuntuivat tyhjiltä ja minä turhauduin. Tiedän että tyhjän tuntuiset rinnat tässä vaiheessa imetystä on ihan normaalia eikä se kerro maidon riittävyydestä. Mutta se yhdistettynä siihen että rinnalla olo oli tosi hankalaa sai mieleeni ajatuksia riittääkö se maito.

Kokemuksesta hyötyä

Onneksi itsellä oli jo usean vuoden kokemus imettämisestä ja sitkeästi vaan tarjosin sitä rintaa. Vähensin myös yösyömisiä ja se tepsikin siihen, että maito alkoi maistumaan myös päivällä. Jos ei olisi ollut kokemusta ja tietoa niin uskon, että helposti olisin tarttunut pulloon ja yrittänyt siitä juottaa maitoa. Pumpulle en heru, sitäkin yritin. Varmasti olisin saanut pumpattua jos olisin ihan nähnyt työtä reilusti sen eteen, päätin kuitenkin tarjota rintaa tehokkaammin.
Korviketta Konsta ei juurikaan ole saanut ja siihen en halunnut lähteä, toive kuitenkin imettää ainakin 1 vuotiaaksi, todennäköisesti pidempäänkin.

Minkälaiset omat ajatukset imetyksestä on?

Pidän imettämistä tärkeänä, olenkin super iloinen siitä että olen onnistunut kaikkien lasteni imetyksessä. Tiedän, että se ei ole itsestäänselvyys ja minullekin on monenmoista ongelmaa tullut vastaan. Rintatulehdus kierre, itkuinen vastasyntynyt joka ei saanut otetta, väsynyt vastasyntynyt, rintakumi ja paljon muuta. En itse ole nähnyt pulloruokintaa vaihtoehtona jos imetys onnistuu, mutta minusta on ihan fine jos jotkut niin tekee, ei se minulta tai minun lapsiltani ole pois. Olen myös iloinen siitä ettei minulla ole mitään sairautta/lääkitystä joka estäisi imetyksen, oma terveys kuitenkin painaa tässä vaakakupissa enemmän.

Tissi on myös hyvä tyyny ❤️

Miten imetys sujuu nyt?

Nyt meillä imetys sujuu tosi kivasti. Onhan se tietysti ihan erilaista kun pikku vauva-aikana, härväämistä ja keskeytyksiä tulee, mutta on se sen arvoista. Joskus ihan naurattaa Konsta kun yrittää seistä ja kontata samaan aikaan kun syö.
Tiedän kokemuksesta kun Konsta täyttää 1 alkaa kyselyt imetyksestä ja sen lopettamisesta, niin käynyt kaikkien muidenkin kohdalla. Mutta me jatketaan kyllä niin pitkään kun molemmista hyvältä tuntuu, enkä millään usko että se loppuisi 1 vuotis synttäreihin ❤️

Minkälaisia kokemuksia sinulla on imetyksestä? Oletko imettänyt kuinka pitkään?

Meitä pääsee seuraamaan myös instassa 😘

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.