Yleinen

Mitä meillä syödään

Ruoka! 

Se ihastuttava ja vihastuttava aihe. Niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin ruoka saadaan yllättävän paljon mielipiteitä ilmoille. On varmasti niin monta eri tapaa ja ruokatottumuksia kuin perheitäkin. Mutta mitä meillä syödään? 

Tilaan yleensä prismasta kotiinkuljetuksella n.kerran viikossa isommat ostokset, nyt viimeaikoina kuljetusaikoja on ollut harmillisen vähän ja siksi pitänyt usein käydä itse kaupassa. Pitäisi taas ryhdistäytyä ja tilata ajoissa! Aloitin ruokatarvikkeiden kotiin tilauksen koronan alkuaikoina, aiemmin kävimme koko perheen voimin kaupassa ja se oli meidän yhteinen ”juttu”. Monet vanhemmat aina kauhistelee miten tykätään käydä lasten kanssa kaupassa. Ja se on kyllä rehellisesti sanottuna yksi asia mitä odotan kun tämä korona on ohi, päästään lasten kanssa kauppaan haaveilemaan. 

Meillä syödään mahdollisimman kotimaista, luomuna pyritään ostamaan myös paljon. Mutta esimerkiksi luomukana on aivan törkeän hintaista ja syömme ihan tavallista. Lihakin on usein ihan ”normi” jos kaupasta ostetaan. Käymme tasaisin väliajoin sellaisella ihanalla tilakaupalla hakemassa naudanlihaa pakkaseen. Rekon olen myös löytänyt ennen joulua ja sieltä käyn hakemassa marjat, hiutaleet ja jauhot. Rekoa voisin kyllä hehkuttaa vaikka kuinka, ihan loistava keksintö! Harmi kun löysin sen tosiaan vasta muutama kuukausi sitten.

Eineksiä ei juurikaan käytetä, arkena syödään perus kotiruokaa, viikonloppuisin ja etenkin kesällä on välillä kiva vähän ”hifistellä” ja syödä paremmin ja spessumpaa. Kesällä grillataan myös paljon. Kasvisruokia pitäisi kyllä lisätä ruokavalioon paljon, jauheliha on todella käytetty tavara meidän kotona. 

No entäs ne kustannukset? 

Viime päivinä olen miettinyt paljon meidän kustannuksia ja menoeriä sekä mistä voisimme säästää. Ruokaan menee tosi paljon rahaa ja päätimmekin nyt skarpata sen suhteen. Keskittämällä ostokset 1-2 kertaan viikossa, jättämällä ne pikku ostosreissut ja take awayt pois säästetään jo isoja summia. Ruuan laadusta en ole valmis tinkimään, eikä siihen ole tarvettakaan. Olen iloinen että meillä on mahdollisuus valita mitä ostamme ja mistä laitamme ruokaa, tiedostan sen että kaikilla se ei ole niin. Eikä se itsellenikään todellakaan aina ole ollut, muistan ajat yksin/kämppiksen kanssa asuessani kun oltermanni oli liian kallista ostaa. Mutta olisi tosi siistiä saada ne ns.turhat kauppareissut minimiin ja saada ne rahat säästöön. Haaveissa joskus oma koti ja sen eteen pitää kyllä vielä säästää paljon ja nyt alamekin aktiivisesti sitä toteuttamaan, mutta siitä kirjoittelen erikseen lisää.

Yksi kommentti

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.