Yleinen

Mitäs kun se vauva ei oikeasti nukukkaan

Tämä on varmaan mun tähän astisista postauksista henkilökohtaisin. Olen maininnut että meidän kohta 11 kuukautinen nukkuu erittäin huonosti. Näin on ollut oikeastaan ensimmäisten kuukausien jälkeen.

Sen jälkeenkin tilanne oli siedettävä, koska nukuimme perhepedissä ja annoin vaan tissin suuhun kun yöllä heräsi. Sitä tapahtui monesti, mutta ei se minun uniani häirinnyt kovinkaan paljon.
Ja tiesin ja tiedän että pienet vauvat nyt nukkuvat niin ja haluavat olla lähellä, joka oli minullekin tärkeää. Sekä ymmärrän yöheräilyt eikä tälläiseltä pieneltä ihmiseltä voi olettaa 10 tunnin yhtäjaksoista unta. Enkä siis tavoittele mitään täysiä yöunia, mutta jonkinnäköinen tolkku noihin öihin olisi hyvä saada.
En itse tällä hetkellä saa levollista unta juuri ollenkaan. Pitäisi kuitenkin olla jaksava äiti näille kaikille neljälle.

Nukkuva vauva on kyllä jotain maagista 😍

Tilanne alkaa siis olemaan aivan mahdoton ja olen itse oikeasti todella väsynyt ja turhautunut tähän tilanteeseen.

Konsta nukkuu omassa sängyssä, on tippunut jo kahdesti meidän sängystä. Otimme tässä jokin aika sitten jalat meidän sängystä pois, koska ajattelin jos vieressä nukkuminen helpottaisi tilanneta. Mutta ei todellakaan, Konsta vaan leikkii, konttaa, kiipeilee, repii naamaani, syö ja nipistelee tissiä koko yön jos on vieressä. Enkä liioittele kun sanon että koko yön. Hän jaksaa oikeasti valvoa vaikka läpi yön. En ymmärrä!

Meidän yöt ovat yleisesti ottaen tälläisiä:

19.30-20.30 välillä käy nukkumaan

Nukkuu illan/alkuyön heräämättä, joskus saattaa havahtua mutta nukahtaa tutilla

01-03 välillä alkaa helvetti, Konsta herää, itkee, ei kelpaa tutti, maito, syli, ei mikään. Huutaa yleensä ihan selkä kaarella. Joskus rauhoittuu ja ottaa maitoa mutta sama jatkuu sen jälkeen. Saattaa hiljentyä hetkeksi mutta pian se taas jatkuu. Yleensä tätä kestää 2-5 tuntia jolloin sitten voidaankin herätä uuteen päivään muiden lasten kanssa. Jos otan viereen ja siihen sattuu rauhoittumaan alkaa leikkiminen jota kestää myös useampi tunti eikä suinkaan nuku.

kahvi, paras ystäväni ❤️

Olen itse lempeän uniohjailun kannalla enkä esimerkiksi pystyisi mitään huudatus unikouluja pitämään, mutta jokin järki tähän pitää tulla. Juhan lomaa on jäljellä kaksi viikkoa ja toivon todella että unet saataisiin kuntoon ennen töiden alkua. Siirsimme Konstan sängyn nyt pois meidän makkarista ja muutama yö meni vähän paremmin, kunnes taas tuli yö joka veti maton jalkojen alta.

Neuvolassa puhuin asiasta ja eipä sieltä kauheasti mitään käteen jäänyt. Lääkäri totesi että vaikuttaa olevan kipeä jos noin itkee, mutta ei sitten ehdotellut mitään jatkotoimenpiteitä. Hoitaja ehdotti että isä hoitaa yöt ja niin olemmekin nyt lomalla toimineet. Toinen ehdotus häneltä oli Tammisaaren sairaalaunikoulu. Että sellaiset ohjeet ja neuvot taas.

Päivärytmi on kunnossa, syö ja nukkuu säännöllisesti, saa läheisyyttä ja touhua päivän aikana. Kyllä tässä neljän lapsen kanssa on paljon kaikkia vaiheita ja ongelmia koettu, mutta tämä on ylivoimaisesti paskinta!

Tulipahan vuodatus 😅

söin jopa tämän apilan ja toivoin kunnon yöunia 😂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.