Yleinen

Nuku vauva, nuku

Vauvan uni. Se niin paljon puhuttava aihe. Jokaisella vanhemmalla ja ei vanhemmalla tuntuu olevan oma mielipiteensä asiasta miten pitäisi nukkua, milloin pitäisi nukkua ja kuinka paljon pitäisi nukkua. Joskus koko elämä tuntuu pyörivän vain sen vauvan unen ympärillä.
Itse uskon vahvasti vauvan tahtisuuteen tässäkin asiassa. Ja kaikki vauvathan ovat erilaisia, uskon että jokaisen vanhemman ja vauvan tulee yhdessä löytää se juttu mikä toimii juuri heillä. Ei ole yhtä oikeaa kaavaa. Ja ikävä fakta on että jotkut vauvat vain ovat huonompia nukkumaan kuin toiset ja siitä tuskin pääsee yli eikä ympäri. Tottakai useimmat vanhemmat tekevät kaikkenssa jotta vauva nukkuisi hyvin, mutta ihan kaikkeen ei voi vaikuttaa. Tai näin itse uskon. Vanhemman tehtävä on ohjailla vauvaa hyvään uneen ja mahdollistaa tarvittava määrä unta.


Konsta nukkuu pääasiassa vieressä. Laitan omaan sänkyyn illalla, koska en uskalla nukuttaa meidän sänkyyn, sillä pelkään että hän tipahtaa yksin ollessa. Viereen tulee usein n.klo 23 kun itse menen nukkumaan. Minulle tämä on todella fine ja nukumme ihan hyvin tällä järjestelyllä. Usein jos Konsta ei havahdu kun itse menen nukkumaan jään vähän niinkuin odottelemaan milloin hän herää ja tulee viekkuun. Olen jo niin tottunut että hän siinä vieressä tuhisee ❤️

Tahtoisin kuitenkin vähentää yöimetyksiä ja siinä tulee nyt oma ”osaaminen” vastaan, että miten se perhepedissä toteutetaan. Pitääkö minun siirtää pinnasänkyyn koko yöksi jos haluan lopettaa yöimetykset? Muut ovat tässä iässä nukkuneet jo täysiä öitä tai tulleet aamuyöstä viereen ja silloin olen antanut maitoa. Tämä on minulle uusi tilanne, koska toive ehkä olisi yhdessä nukkuminen.
Konsta varmasti olisi valmis päivän ruokamäärien perusteella lopettamaan yösyömiset, mutta näistä kasvuongelmista johtuen en ole sitä viitsinyt toteuttaa. Eikä minulla mikään kiire niitä kokonaan ole lopettaa, uskon ”pikkuhiljaa hyvä tulee” on se meille paras tie tässä vieroituksessa.

En ole itse mitenkään super väsynyt ja voin hyvin. En koe tämän hetkisiä öitä liian kuormittavina, mutta en kuitenkaan toivo että yöllä syöminen kovin pitkään jatkuu. Koska tiedän ja tunnen itseni, että asia alkaa kuormittamaan ja väsyttämään jossain vaiheessa. Ja tottakai haaveilen katkeamattomista yöunista.

Miten te olette vieroittaneet vauvaa yösyömisistä perhepedissä?

Parasta on herätä tälläisen ilopillerin vierestä 😍

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.