Yleinen

Säästäminen on uusi trendi

Säästäminen on nyt kaikkien huulilla ja somessa. Instagramissa monet vaikuttajat ovat tuoneet viimeaikoina säästämistä avoimesti esille. Selkeästi yleisin säästämisen kohde on asunto. Mielestäni on mahtavaa että asiaa tuodaan avoimesti esille, mutta olen miettinyt miten ihmiset sen tekevät. Kaikki painottavat sitä, että eivät ole mistään luopuneet ja syövät kotimaista ja monipuolista ruokaa, mutta siihen menee rahaa alle 500€/kk ja saavat säästöön 1000€ kuukaudessa. Miten sen teette?

Pakko myöntää että itselle tulee pieni paine ja ehkä vähän huonommuuden tunne tästä. Miksi en itse onnistu tuossa? Sitä olen miettinyt paljon tänä keväänä.

Meilläkin on tarkoitus säästää omaan kotiin, nyt se on tietysti aika hankalaa kun jäin kotihoidontuelle. Mutta itse en ole muutenkaan valmis pihistämään kaikesta mahdollisesta, haluan syödä sitä mitä tekee mieli sekä tehdä ja kokea asioita. Haluan mennä ravintolaan tai kahvilaan sitten kuin se on mahdollista, jos nii mieleni tekee.
Haluan myös olla kotona lasten kanssa kun he ovat pieniä. Saataisiin varmasti säästöön rahat nopeammin jos menisin täyspäiväisesti töihin, mutta tässä itsellä painaa kyllä lasten kanssa olo vaakakupissa enemmän.

Olen ollut aiemmin hieman höveli rahan käyttäjä, siinä olen kyllä onneksi petrannut paljon ja muuttanut omia kulutustottumuksia. En oikeastaan osta enää mitään turhaa extempore. Mietin ostopäätöstä ainakin seuraavaan päivään, tarvitsenko sitä tosissani mitä ikinä olenkin ostamassa. Ja yleisesti ottaen tulen lopputulokseen, että en tarvitse ja näin ollen tuote jää ostamatta.
Harrastan myös ostoskoreihin shoppailua. Lisäilen kaikkea kivaa verkkokauppojen ostoskoreihin ja kun näen summan ja tuotteet poistun sivulta, shoppailun budjettiratkaisu 😂

käymme myös jäätelöautolla kerran kuussa

Meillä menee kiinteiden kulujen lisäksi ylivoimaisesti eniten rahaa ruokaan.
Tein omassa instagramissa kyselyn ruokaostoksista perheille joissa on lapsia 2 tai enemmän. Kyselyyn laitoin paljonko ruokaan menee rahaa, mitä kauppaa käytetään, suositaanko luomua ja kotimaista. Nuo ovat itselle tärkeitä kriteereitä ostoksia tehdessäni. Halusin tehdä kyselyn puhtaasti mielenkiinnosta, koska olen miettinyt pääni puhki miten kaikki tekevät tuon taikatempun että syövät kotimaista luomuruokaa muutamalla satasella kuukaudessa.
Vastauksia sain tosi paljon, kiitos siitä kaikille! Ja ehkä kyllä vähän yllätyin miten pienellä budjetilla perheet pystyvät elämään. Ylivoimaisesti eniten vastattiin kuukaudessa menevän rahaa 400-600€ ruokaan. Tottakai asiaan vaikuttaa tosi moni tekijä, mutta noin yleisellä tasolla. Monet käyttävät esimerkiksi ruokaboksia, jonka itse miellän melko kalliiksi ja silti ruokakustannukset ovat pienehköjä.

ostin juuri suomalaisia mansikoita, 4,95€ rasia. Varmasti olisi saanut halvemmalla esimerkiksi espanjalaisia.

Itse olen valmis säästämään monesta muusta asiasta ja nyt hoitovapaalla se tulee taas väistämättä eteen. Autoa yritetään myydä, jolla saataisiin jo sievoinen summa säästöön ja muutamassa vuodessa hyvä käsiraha lainalle. Uskon että kyllä me se oma koti saadaan ennemmin tai myöhemmin, nyt elämme tässä ja meillä on todella hyvä olla näinkin ❤️ Valehtelisin jos sanoisin että lisä tila tai ihka oma koti ei olisi haaveissa, mutta kaikkea ei vaan voi saada nyt heti. Sekin on hyvä muistaa.

Seuraathan meitä myös Instagramissa 😘

Leave a Reply