Yleinen

Synnytystapa rasismi

”Sektio ei ole synnytys. Sektio on ryöstö.”

Törmäsin tässä muutamia päiviä sitten Instagramissa aivan järkyttävään tekstiin. Siinä lynkattiin sektio täysin, se on ryöstö kokea naiselta synnytys ja lapselta ryöstetään syntymä. Kävin katsomassa tämän paskan levittäjän profiilia ja huhheliheijaa mitä hihhuli meininkiä.

Kirjoitushan sai älyttömästi huomiota somessa ja sitä arvostellaan kovalla kädellä. En tiedä onko koko juttu jo poistettu, toivottavasti sillä se sisälsi niin paljon vääristynyttä ja vaarallista tietoa. Ajattelin ensin etten ota asiaan kantaa, mutta triggeröidyin ehkä turhan vahvasti siitä tilistä joka tätä sektio on ryöstö hommaa levittää.

Olen synnyttänyt neljä lastani alateitse, olen toivonut niin ja olen iloinen sekä onnekas, että olen saanut ja voinut niin toimia. MUTTA ihan yhtä hyvin olisin voinut toivoa sektiota, joko pelkojen tai lääketieteellisin syin, ihan yhtä lailla silloin olisin synnyttänyt neljä mahtavaa lasta tähän maailmaan. Ei ole mitään väliä millä tavalla ne lapset maailmaan saatetaan, kunhan se tehdään ensisijaisesti turvallisesti ja äitiä kuunnellen.

Toivon niin todella että kukaan äiti/tuleva äiti ei ajattele omaa sektioita jotenkin huonompana, etenkään tuon tilin vuoksi. Monelta olen kuullut suurta harmitusta jos sektioon on päädytty, eikä tälläisen levitys auta asiaa yhtään. Jokainen synnytys on omanlaisensa eikä kukaan ole oikeutettu laittamaan niitä paremmuusjärjestykseen.

Annetaan kaikille oikeus päättää omasta synnytystavasta eikä arvostella toisten valintoja! ❤️

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.