Yleinen

Vauvan hieman rankempi kuumetauti

Meillä on Konsta ollut tämän viikon sairaana. Hän heräsi tiistaina päikkäreiltä ja oli aivan tuli kuuma, mittari näytti 40,4 astetta. No äkkiä tottakai buranat hänelle ja nestettä. Hänellä oli myös ihottumaa kasvoilla ja päätinkin soittaa terveysneunontaan. Neuvonnan kanssa juttelin pitkään ja hän kyseli tarkasti oireista ja ihottumasta, lopputulema oli että käski minua soittamaan hätänumeroon.

Itse vanhempana on aika järkyttävää saada ohje soittaa sinun vauvallesi ambulanssi, vaikka aika viilipytty olenkin. No soitin hätänumeroon ja sieltä lähettivät ambulanssin, joka tulikin melko nopeasti. He tutkivat Konstaa ja olivat sitä mieltä että meidän on hyvä lähteä heidän kyydissä lasten päivystykseen.

Päivystyksessä pääsimme nopeasti tutkittavaksi ja kaikki vaikutti olevan ihan kunnossa, kuume oli lähtenyt laskuun ja oli sielä 38,5. Labrat otettiin ja ne oli ok, joten pienen seurannan jälkeen pääsimme kotiin ja ohjeiksi saatiin seurata tarkasti ja herkästi uudestaan näytille.

Konsta oli todella tyytymätön, joka tottakai aivan ymmärrettävää. Kuume nousi aina noin 3-4 tuntia lääkkeen otosta ja kipusi nopeasti 40-41. Eniten itseä huoletti kun ei ollut mitään muuta oiretta kuin kuume, vauvarokko oli sairastettu muutama kuukausi aiemmin. Tiedän, että lapsilla kuume nousee herkästi todella korkealle eikä se ole vaarallista, mutta kyllähän tuollaiset lukemat saa vanhemman huolestuneeksi. Etenkin kun lapsi on todella väsynyt eikä yhtään oma itsensä.

Konsta oli käytännössä 3 vuorokautta sylissäni, ihan pieniä hetkiä suostui olemaan lattialla, ei syönyt oikeastaan mitään ja eli lähinnä rintamaidolla. Juha sattui juuri olemaan mökillä kaverinsa kanssa ja olin yksin täällä lasten kanssa, onneksi taas pelastava enkelimme lasten mummo otti isommat kahdeksi yöksi yökylään. En olisi mitenkään pärjännyt yksin ja Juhan olisi pitänyt pakosti tulla kotiin.

Tänään Konsta on paremmassa kunnossa, kuume ei ole noussut ja on aikalailla oma itsensä. Ihottumaa tullut selkään ja käsivarsiin, ilmeisesti sitten joku rokko kuitenkin. Mutta kyllä pelästytti, ei meillä kukaan ole noin pois pelistä ollut sairastamisen vuoksi.

Tänään vielä kotona rauhassa, ehkä sitten pääsemme taas nauttimaan kesälomasta, tarkoitus olisi lähteä viikonloppuna mökille 😍

Ihanaa heinäkuuta kaikille, pysytään terveinä 😘 Meidän menoa pääsee seuraamaan myös instassa

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.