Yleinen

Vauvavuoden viimeinen kuukausi – Konsta 11kk

Tänään se alkoi, viimeinen kuukausi ennen 1 v synttäreitä. En edes viitsi kirjoittaa miten hullun nopeasti tämä vauvavuosi on mennyt, koska se on varmasti kaikille selvää. Aika menee liian nopeasti. Ja olenkin vakuuttunut että vauvavuosi menee keskimääräisesti nopeammin kuin muut vuodet 🙈 Tosi outoa että Konsta on kohta 1 vuotias, pidän häntä jotenkin niin vauvana vielä. Mutta hän on mitä mahtavin vauva, ilkikurinen pikku kujeilija.

On ollut huikea päästä seuraamaan tätä hurjaa kehitystä ja mitä kaikkea siistiä sitä vauva oppiikaan. Ei kaikkea edes tule erikseen rekisteröityä, vaan jossain vaiheessa sitä itse tajuaa ja huomaa että millos tuokin taito on opittu.

Konsta on kehittynyt paljon motorisesti viime aikoina, hän kävelee tukea vasten, nousee ja laskeutuu taitavasti. Liikkuu pääasiassa kontaten ja siinä löytyy kyllä jo vauhtia. Osaa myös kiivetä portaat äärettömän nopeasti. Meillähän ei siis ole portaissa porttia ja muutamasti löytänyt Konstan yläkerrasta leikkimästä, vaikka ihan hetki sitten oli alhaalla… Vaarallista, tiedän.

Puhetta ei tule vielä paitsi ”mammaa, mammaa” kun kysyn otetaanko maitoa. Muuten juttelu on perus pääpää, määmää-tasoa. Ääntä hänestä kuitenkin lähtee ja kiljuminen onkin tosi jees. Konsta tunnistaa oman sekä perheenjäsenten nimet selvästi. Osaa vilkuttaa ja taputtaa. Nyt paras leikki on laittaa jokin esim muovimukiin ja ottaa se sieltä pois. Ja puuvärikynät, ne on ylivoimaisesti parasta mitä Konsta tietää 🤭

Ruoka maistuu tosi hyvin, eikä ihme kun ei tuo poika ole hereillä hetkeäkään paikallaan. Lemppareita on avokado, leipä, pasta ja banaani. Mutta kaikki häviää lautaselta. Olen antanut jo pääasiassa samaa ruokaa kuin mitä itse syömme, suolatonta toki mutta muita mausteita käytetään ihan reippaasti. Olen muutenkin ehkä rentoutunut näiden ruoka juttujen kanssa, ehkä se on tämä neljännen lapsen osa saada mutsi rentoutumaan 😅 Lapin reissulla Konsta sai esimerkiski ranskalaisen sekä pizzan reunaa, on myös maistanut jäätelöä jo. Ei tietenkään vatsaansa syö täyteen tuollaisilla, mutta tuskin pienet maistiaiset maata kaataa.

Imetys jatkuu myös vauvan tahtisesti ja se on tärkeä osa vielä meidän päiviä. Iltatissi on selkeästi kaikkein tärkein ja se maltetaan juoda rauhassa ❤️ Päikkäreitä nukutaan kahdet, aamupäivällä pidemmät ja iltapäivästä lyhyemmät torkut. Yöt menee paremmin, herätään 1-3 kertaa, joka on jo oikeesti lottovoitto verrattuna vielä kuukauden takaiseen meininkiin.

Konsta on äidin poika, rakastaa sisaruksiaan ja isäänsä mutta äiti on vaan paras. Väsyneenä jos näkee minut enkä ota syliin vaan lähden johonkin niin itku on taattu. Konsta ei onneksi vierasta, hyväksyy oikeastaan kaikki aikuiset ja mielellään on muidenkin sylissä, niiden siis ketä nähdään suht säännöllisesti. Sisarukset ovat myös best, ja Siljalla onkin mahtava taito saada Konsta tyytyväiseksi vaikka kuinka kiukuttaisi.

Kaksi hammasta löytyy. Luulen että Konsta on n.8kg ja 70cm, mitat saadaan elokuun alussa Jorvin lastenpoli käynnillä. Heinäkuussa meillä on Jorvissa fyssari ja elokuussa sitten myös se neuron käynti. Kohta varmasti ollaan viisaampia onko jotain jalan tai muun kehityksessä ja miten jatkossa tuetaan tätä. Jännittää kyllä hurjasti!

Nyt me nautimme kesästä ja viimeisestä vauvakuukaudesta. Meidän menoa pääsee seuraamaan myös instassa 😘

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.